Hiç Bilmeyenler İçin Katar

 

Geçtiğimiz günlerde Qatar Airways’in düzenlediği bir etkinliğe davetliydik. Etkinlik bizim pek de aşina olmadığımız bir coğrafyaya, Katar’a yönelik tanıtım ve fikir paylaşımı niteliğindeydi. Daha önce hiç bulunmadığın yerler hakkında fikir sahibi olmak pek kolay olmayabiliyor bazen. Okudukların, gözlemlediklerin yüzeysel bir fikir sahibi olmanı sağlıyor. Bizim de o zamana kadarki Katar bilgimiz “Bir Ortadoğu ülkesi, muhtemelen sıcaktır, bir de çölleri, gökdelenleri vardır” seviyesindeydi. Fakat etkinlik sırasında daha önce Katar ziyareti yapmış olanların yaptığı sunumlar ve paylaşımlar oldukça ufuk açıcı oldu. Katar’ın aslında enteresan bir potansiyel olabileceği ve gelecekte Ortadoğu’nun yeni cazibe merkezlerinden biri olabileceği fikri artık bize yakın… Şimdi gelelim Katar’a… Burada aslında deniz de var, çöl de, alışveriş de var, ekstrem sporlar da… Sabah denizine girip, akşam çölde günün batımını izleyebiliyorsun mesela. Ya da tam tersi, çölde çadırlarda konaklayıp sabaha karşı günün doğumuna burada tanıklık edebiliyorsun. Gidenleri dinlerken bizi Katar’a en çok çeken hikaye çölde gün doğumunu deneyimleme hikayesi oldu. Ama gittiğimizde çok daha fazla hikayemiz olacaktır elbet.

Oraya gittiğinizde olmazsa olmazları aşağıda sıraladık. Daha doğrusu bize anlatılanları… Farklı coğrafyalara uzanmayı düşündüğümüz şu günlerde Katar’a bir artı puan daha veriyor ve siz de rota listenize ekleyin diyoruz.

10112708063_a92eab9ce8_k

Doha Corniche

Doha Körfezi’ni çevreleyen kordonda yedi kilometrelik bir gezinti yeri olan Corniche, merkezî iş bölgesinin göğe yükselen kulelerinden İslam Eserleri Müzesi’nin göze çarpan yapılarına muhteşem şehir manzaraları sunar. Körfezi dolduran geleneksel ahşap Arap yelkenlileri, Katar’ın köklü denizcilik geçmişinin yankılarını hissettirir. Corniche, başkentin kalbinde yeşil, araçsız bir yaya alanı sunar.

Souq Waqif

Souq Waqif’in kalabalık sokakları ziyaretçilere geleneksel ticaretin, mimarinin ve kültürün otantik bir deneyimini yaşatır. Küçük dükkânlardan oluşan labirent, baharatlar ve mevsimlik lezzetlerden parfümlere, mücevherlere, giysilere, el işlerine ve ucuz hatıra eşyalarına kadar Orta Doğu’ya özgü baş döndürücü bir çeşitlilik sunar. Geleneksel müzik, sanat ve kültürel gösteriler bu özel yerin ambiyansını daha da güzelleştirir. Souq’un çok sayıdaki muhteşem restoran ve kafelerinden birinde rahatlayın ve canlılığı ve atmosferi içinize çekin.

İslam Eserleri Müzesi

14 yüzyıllık muhteşem sanatı birkaç saatte keşfedin. İslam dünyası sanatının en iyi örnekleri ve eserlerinin muhteşem ve yaratıcı bir şekilde sergilendiği İslam Eserleri Müzesi, dünyanın en önemli kültürel kurumları arasında yerini almıştır. Ziyaretçilerin IM Pei tarafından tasarlanan modern bir mimari başyapıtta muhafaza edilen koleksiyonların kalitesinden ve çeşitliliğinden etkilenmemesi mümkün değildir. Müze, sürekli değişen özel sergi programlarıyla ziyaretçilerin ilgisini taze tutar. Bu geçici gösteriler için girişte ücret alınabilir, ancak kalıcı galerilere giriş ücretsizdir.

Katara Kültür Köyü

Bölgenin mimari mirasının yenilikçi bir yorumu olan bu özel yapının etkileyici tiyatroları, galerileri ve performans mekânları yıl boyu konserler, gösteriler ve sergilerden oluşan canlı bir programa sahne olur. Katara’nın rekreasyonel atraksiyonları arasında çeşitli mutfaklardan yemekler sunan birinci sınıf restoranlar dâhil çok çeşitli yemek seçenekleri ve su sporlarının yapılabildiği ferah, temiz bir halk plajı yer alır.

Pearl-Qatar

Pearl-Qatar, West Bay sahilinin açıklarında Akdeniz tarzı yat marinaları, rezidans kuleleri, villalar ve otellerin yanı sıra en önde gelen markaların butikleri ve showroomlarında lüks alışveriş imkânı sunan insan yapımı bir adadır. Popüler bir yemek noktası olan adanın kordondaki gezinti yerleri ferahlatıcı bir dondurmadan beş yıldızlı yemek deneyimine her türlü lezzeti sunan kafeler ve restoranlarla çevrilidir. Pearl, şıklığı ve ‘Arap Rivierası’ tanımlamasının davetkârlığıyla popüler bir ziyaretçi atraksiyonudur.

Al Zubarah

Katar’ın kuzeybatı kıyısında yer alan, kusursuz bir şekilde restore edilen Al Zubarah Kalesi’ni kapsayan ve 60 hektarlık arkeolojik çalışmaları çevreleyen bu UNESCO Dünya Mirası alanı, bölgedeki 18’inci ve 19’uncu yüzyıl yerleşiminin en kapsamlı ve en iyi korunmuş örneklerinden biridir. Al Zubarah, Hint Okyanusu’na uzanan bağlantılarıyla bir zamanlar Körfez’in en önemli inci dalgıçlığı ve ticaret merkezlerinden biri olan etrafı duvarlarla çevrili bir sahil şehrinin kalıntılarını da kapsar. Kalede bir de ziyaretçi merkezi bulunur.

Khor Al Adaid

Ülkenin güneydoğu köşesinde Doha’dan yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta Katar’ın en etkileyici doğa harikalarından biri olan ‘İç Deniz’ veya Khor Al Adaid yer alır. Kendine özgü ekosistemiyle UNESCO tarafından tanınan bir doğal koruma alanı olan Khor Al Adaid, denizin çölün kalbine kadar ilerlediği dünyadaki ender yerlerden biridir. Kara yoluyla erişim olmayan bu sakin su cennetine yalnızca kum tepeleri aşılarak ulaşılabilir.

Diğer Makaleler

Keşfet

Keyifle Noel Pazarı Gezebileceğiniz Şehirler

Kışın gelmesiyle beraber hepimizin içini bir yeni yıl coşkusu kapladı. Rengarenk süslerle donatılmış çam ağaçları,...

Antakya’de nerede ne yemeli?

Antakya'yı gezip lezzetleriyle ilgili bir yazıyı buraya bırakmamak, o güzelim mutfağa haksızlık olurdu. Yediklerimle...

İstanbul’un 5 yeşil kalesi

Çoğu zaman kalabalık ve gürültülü şehir hayatından kaçıp kendimizi doğanın kollarına bırakmak istiyoruz. Tüm...

Dijital göçebelerin uğraması gereken 5 muhteşem yer

Hem tatilim eksik olmasın hem de işlerim aksamasın diyenler toplanın!Pandemi süreciyle beraber bir mekâna...

İzmir Seyahat Rehberi: Ege’nin İncisine Yolculuk

Ege’nin incisi, değişmeyen tatil bölgesi, hem insanıyla hem doğasıyla ayrı bir yeri olan, Türkiye’nin...

Fidan Bağışı Yapabileceğiniz Güvenilir Kurumlar

Bugünlerde gündemimiz ne yazık ki oldukça can sıkıcı… Manavgat ile başlayan orman yangınları şu...

Popüler Konular

Yorumlar

CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz