Sadece İstanbulluların Tanıdığı Ünlüler

“Böyle ünlü mü olur?” demeyin. Onlar kendilerine has tavırları, karizmaları ya da replikleriyle öyle bizden oldular ki, bazıları aramızdan ayrılsa da aklımızdan hala çıkmadılar. Kimlerden bahsettiğimi az buçuk tahmin etmişsinizdir eminim. Aralarında tabi ki Mustafa Yağcı, Sabırtaşı’nın sahibi Ali Topçuoğlu ilk sırada. Başka kimler var diyorsanız sizi hemen aşağı satıra alalım. İşte sadece İstanbulluların Tanıdığı Ünlüler !

İstiklal’de Godfather Çalarak Düdük Satan Adam

İstiklal Caddesi’nde dolanıp da ona rastlamayan yoktur herhalde. Ağzında minik bir ıslık, sürekli Godfather’ın meşhur melodisini söyleyip durur. Bana bir keresinde off yine aynı rahatsız edici ıslık diye söylendiğimde bana kızmışlığı bile vardır. Öyle ya da böyle çok alakasız olsa da İstiklal Caddesi’ne Godfather’ı kazandırmış ve bu sayede düdük satıp ekmeğini kazanan bir insanımızdır. Kendisinin bir videosunu da hemen aşağıda paylaşıyoruz.

Bıyıklarıyla Nam Salmış Mustafa Yağcı

Bir zamanlar İstiklal Caddesi’nde bir fotoğraf çekildi mi, muhakkak bir kıyısında köşesinde o da olurdu karede. Ya da birçok fotoğrafçı adayının ilk portre denemelerinin modeli olmuştu kendisi. Maalesef aramızdan ayrıldı, ama hala elinde koca tespihi ve pala bıyıklarıyla İstiklal Caddesi’nde duruşunu unutmadık. Ara ara caddede yürüyüşe çıkar, çoğu zamanda Fitaş Sineması ile Saray Muhallebicisi arasında bir yerlerde durup yoldan gelen geçeni izlerdi. Şiirler yazdığı için pala şair olarak da tanınır.

Ben Geldim Gidiyorum Diyerek Galeta Satan Amca

Kendisi Tepebaşı Beyoğlu civarlarında, iki yanına astığı hasır sepetlerinde yıllardır galeta satar. Ben geldim gidiyorum repliğiyle meşhurdur ve hatta bu replikle İstanbul’un Sesleri adlı bir kısa filmde de yer almıştır. Çocukluğum boyunca sık sık yolda rastladığım bu ton ton amcayı yakın zamana kadar işinin başında görüyordum. Umarım hala sağlığı yerindedir ve mahallenin çocuklarına hala taze galetasından satmaya devam ediyordur.

Sabırtaşı’nın Sahibi Ali Topçuoğlu

Beyoğlu’nun müdavimleri Sabırtaşı İçli Köfte deyince kendisini hatırlayacaklardır. İşleri bozulup memleketi Kahramanmaraş’tan ilk geldiğinde, eşinin yaptığı içli köfteleri Çiçek Pasajı’na ve civardaki diğer restoranlara seyyar olarak satmış Ali Topçuoğlu. Ama herkes onu önce Atlas ve sonra Aznavur Pasajı’nın sırasındaki tezgahında, bembeyaz gömleği ve kravatıyla tam takım giyinmiş halde içli köfte satmasından hatırlar. Bu tezgah işi zamanla büyümüş ve restorana dönüşmüştür. Ali Amca maalesef 2009 yılında aramızdan ayrıldı. Fakat yıllarca sergilediği şık beyefendi tavrı Beyoğlu ile bütünleşti ve hafızalardan hiç silinmedi. Şimdi oğlu onun yerine Sabırtaşı geleneğini sürdürmeye devam ediyor.

Beyoğlu’nun Opera Sanatçısı

Son birkaç yıldır rastlıyorum sık sık bu yaşlı çifte. İstiklal’de akordeon ve tef eşliğinde şarkılarını söylüyor ve dans ediyorlar. Operacı olduğunu tahmin ettiğim bu teyze ve akordeonla ona eşlik eden eşi öyle sevildiler ki kısa zamanda Beyoğlu deyince akıllara gelen isimler arasına girdiler bile.

İstiklal’in Meşhuru Siya Siyabend

Vee yalnızca sokaklarda tanınarak en meşhur olan ismi sona bıraktım. Bir on sene kadar grup üyelerini İstiklal’de dinlemişliğim, “siya siyabend cd’leri” diyerek kendilerini anlatma çabalarına tanıklık etmişliğim vardır. Sanırım uğraştıklarına değdi, grup İstanbul’da hatırı sayılır bir kitle tarafından bilinir hale geldi. Kapanışı da onlardan harika bir şarkı ile yapalım ve listemizi genişletmek için sizi yorum kutusuna alalım. 🙂 Eminim bu yazıyı okuduktan sonra aklınıza gelen sokak ünlüleri vardır…

Diğer Makaleler

Keşfet

Keyifle Noel Pazarı Gezebileceğiniz Şehirler

Kışın gelmesiyle beraber hepimizin içini bir yeni yıl coşkusu kapladı. Rengarenk süslerle donatılmış çam ağaçları,...

Antakya’de nerede ne yemeli?

Antakya'yı gezip lezzetleriyle ilgili bir yazıyı buraya bırakmamak, o güzelim mutfağa haksızlık olurdu. Yediklerimle...

İstanbul’un 5 yeşil kalesi

Çoğu zaman kalabalık ve gürültülü şehir hayatından kaçıp kendimizi doğanın kollarına bırakmak istiyoruz. Tüm...

Dijital göçebelerin uğraması gereken 5 muhteşem yer

Hem tatilim eksik olmasın hem de işlerim aksamasın diyenler toplanın!Pandemi süreciyle beraber bir mekâna...

İzmir Seyahat Rehberi: Ege’nin İncisine Yolculuk

Ege’nin incisi, değişmeyen tatil bölgesi, hem insanıyla hem doğasıyla ayrı bir yeri olan, Türkiye’nin...

Fidan Bağışı Yapabileceğiniz Güvenilir Kurumlar

Bugünlerde gündemimiz ne yazık ki oldukça can sıkıcı… Manavgat ile başlayan orman yangınları şu...

Popüler Konular

Yorumlar

CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz